Go Back

Bataattipata

Bataattipata saa täyteläisyyttä maapähkinävoista ja tukevuutta härkiksestä. Lämmittävä kasvispata valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) härkistä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 punaista keskivahvaa chiliä tai maun mukaan
  • 1 tl juustokuminaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 pientä bataattia
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 5 dl vettä
  • 1 1/2 tl suolaa

Päälle

  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili(t). Kuori ja kuutioi bataatit parin sentimetrin paloiksi.
  • Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Kuullota sipulit, inkivääri ja chili. Lisää bataattikuutiot ja mausteet. Jatka paistamista vielä viitisen minuuttia niin, että bataatti hieman pehmenee.
  • Lisää tomaattipyree, maapähkinävoi, vesi ja suola. Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla hissukseen noin 15-20 minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää ja kypsää. Lisää lopuksi härkis. Sekoita ja kuumenna. Tarkista maku.
  • Tarjoa bataattipata esimerkiksi keitetyn riisin, tuoreen korianterin ja paahdettujen maapähkinöiden kera.