Bataattipata
Bataattipata saa täyteläisyyttä maapähkinävoista ja tukevuutta härkiksestä. Lämmittävä kasvispata valmistuu pienellä vaivalla, mutta suurella makunautinnolla.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 1 pkt (250 g) härkistä
- 1 sipuli
- 2 rkl tuoretta inkivääriä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1-2 punaista keskivahvaa chiliä tai maun mukaan
- 1 tl juustokuminaa
- öljyä paistamiseen
- 2 pientä bataattia
- 1 dl tomaattipyreetä
- 1 dl maapähkinävoita
- 5 dl vettä
- 1 1/2 tl suolaa
Päälle
- tuoretta korianteria
- paahdettuja maapähkinöitä
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili(t). Kuori ja kuutioi bataatit parin sentimetrin paloiksi.
Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Kuullota sipulit, inkivääri ja chili. Lisää bataattikuutiot ja mausteet. Jatka paistamista vielä viitisen minuuttia niin, että bataatti hieman pehmenee.
Lisää tomaattipyree, maapähkinävoi, vesi ja suola. Sekoita, kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla hissukseen noin 15-20 minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää ja kypsää. Lisää lopuksi härkis. Sekoita ja kuumenna. Tarkista maku.
Tarjoa bataattipata esimerkiksi keitetyn riisin, tuoreen korianterin ja paahdettujen maapähkinöiden kera.