Go Back

Gnocchikeitto

Gnocchikeitto jatkaa ihanien perunapalleroiden voittokulkua. Tomaattinen liemi ja mausteiset seitanchorizot tuovat makuun luonnetta.
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pss (500 g) gnoccheja
  • 1 pkt (n. 250 g) seitanchorizoa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl kasvisfondia
  • 4 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl fenkolinsiemeniä
  • 50 g tuoretta babypinaattia
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn:

  • tuoretta basilikaa
  • parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi chorizot.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Paista chorizot rapeiksi. Lisää sipulit ja kuullota muutama minuutti. Lisää pannulle tomaattipyree, savupaprikajauhe ja fenkolinsiemenet. Paista vielä pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattimurska, vesi ja kasvisfondi. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Keiton kiehuessa paista gnocchit paistinpannulla tilkassa öljyä. Tarkista gnocchikeiton maku. Lisää tarvittaessa balsamiviinietikkaa, suolaa tai sokeria. Mausta mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon pinaatti. Sekoittele niin, että pinaatti painuu hieman kasaan.
  • Lisää gnocchit keiton päälle tarjoiluvaiheessa. Viimeistele gnocchikeitto tuoreella basilikalla ja halutessasi parmesaanijuustolla.