Tomaatti-maapähkinäkeitto
Tomaatti-maapähkinäkeitto on todellista pikaruokaa! Vartissa pöytään on lupaus, joka ei petä!
Valmistelut 5 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Aika yhteensä 20 minutes mins
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 dl maapähkinävoita
- 2 dl vettä
- n, 1/2 rkl harissaa
- 1 tl suolaa
- n. 1/2 sitruunan mehu
Tarjoiluun
- paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia pari minuuttia. Varo polttamasta! Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, kikherneet, maapähkinävoi, vesi ja harissa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoitellen 10 minuuttia.
Mausta keitto suolalla ja sitruunamehulla. Surauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Tarjoa tomaatti-maapähkinäkeitto paahdettujen ja suolattujen maapähkinöiden kera.