Go Back
tomaatti-maapähkinäkeitto

Tomaatti-maapähkinäkeitto

Tomaatti-maapähkinäkeitto on todellista pikaruokaa! Vartissa pöytään on lupaus, joka ei petä!
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 2 dl vettä
  • n, 1/2 rkl harissaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 1/2 sitruunan mehu

Tarjoiluun

  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia pari minuuttia. Varo polttamasta! Lisää kattilaan paseerattu tomaatti, kikherneet, maapähkinävoi, vesi ja harissa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoitellen 10 minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla ja sitruunamehulla. Surauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  • Tarjoa tomaatti-maapähkinäkeitto paahdettujen ja suolattujen maapähkinöiden kera.