Vegaaninen mustikkapiirakka
Vegaaninen mustikkapiirakka on herkkujen herkku, jota on leivottava ainakin kerran kesässä. Tässä ohje, joka vie jalat alta.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 45 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr 5 minutes mins
Kategoria Makeat leivonnaiset
Pohja + muruseos
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
- 125 g sulatettua margariinia
- 1 dl soijarahkaa esim. Alpro Greek style
- 2 rkl kaurajuomaa
Täyte
- 3 dl soijarahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 5 dl mustikoita tuoreita tai pakaste
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Siirrä 1/3 taikinasta syrjään murupintaa varten. Sekoita tähteelle jääneeseen taikinaan 1 dl soijarahkaa ja 2 rkl kaurajuomaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 22 x 34 cm).
Valmista täyte. Sekoita soijarahka, sokerit ja perunajauhot keskenään. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Lisää mustikat ja murustele päälle muruseos.
Paista vegaaninen mustikkapiirakka uunin alatasolla noin 45 minuuttia.