Go Back

Soijarouhepyörykät

Soijarouhepyörykät on mitä parhainta arkiruokaa: edullista, helppoa, nopeaa ja maistuvat saletisti koko perheelle. 
4.67 from 3 votes
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 1/2 dl soijarouhetta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua maustepippuria tai mustapippuria
  • 2 dl kaurakermaa

Tomaattinen kermakastike

  • 2 dl kaurakermaa
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa soijarouhe, korppujauhot, perunajauhot, kaurakerma ja mausteen kulhoon. Sekoita ja jätä turpoamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä raukeiksi ja sekoita turvonneen massan joukkoon. Muotoile napakaksi turvonnut massa pyöryköiksi.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi, kuumenna öljy ja paista soijarouhepyörykät keskilämmöllä pinnalta rapeiksi.
  • Siirrä soijarouhepyörykät syrjään, pyyhkäise pannu puhtaaksi ja lisää pannulle kaurakerma, tomaattipyree sekä mausteet. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Tarjoa soijarouhepyörykät esimerkiksi keitetyn ohran tai perunamuusin sekä tomaattisen kermakastikkeen kera.