Go Back

Vegaaninen porkkanakakku

Vegaaninen porkkanakakku maistuu milloin. Tuhti tuorejuustokuorrute tekee kakusta erityistä herkkua. 
4 from 1 vote
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Annokset 10

Raaka-aineet
  

Porkkanakakun taikina:

  • 250 g porkkanoita raastettuna 3-4 dl
  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta esim. Semper fin mix
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kaurajuomaa

Porkkanakakun kuorrute:

  • 300 g vegaanista tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

  • saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Vuoraa irtopohjavuoka (halk 26 cm) leivinpaperilla, voitele tai öljyä reunat.
  • Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Lisää öljy, kaurajuoma ja porkkanaraaste. Sekoita. Kaada taikina kakkuvuokaan.
  • Paista porkkanakakkua noin 35-45 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla. Anna kakun jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa.
  • Valmista täyte. Notkista tuorejuusto. Sihtaa tomusokeri joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.Levitä kuorrute kakun pinnalle.
  • Koristele vegaaninen porkkanakakku halutessasi pähkinärouheella.
  • VINKKI: Jos halkaiset kakun kolmeen osaan, käytä 20 cm kokoista vuokaa ja pidennä hieman paistoaikaa. Tuplaa kuorrutteen määrä ja leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen kerrokseen. Levitä täytettä kakkukerrosten väliin sekä pinnalle.