Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vuoraa irtopohjavuoka (halk 26 cm) leivinpaperilla, voitele tai öljyä reunat.
Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Lisää öljy, kaurajuoma ja porkkanaraaste. Sekoita. Kaada taikina kakkuvuokaan.
Paista porkkanakakkua noin 35-45 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla. Anna kakun jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa.
Valmista täyte. Notkista tuorejuusto. Sihtaa tomusokeri joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.Levitä kuorrute kakun pinnalle.
Koristele vegaaninen porkkanakakku halutessasi pähkinärouheella.
VINKKI: Jos halkaiset kakun kolmeen osaan, käytä 20 cm kokoista vuokaa ja pidennä hieman paistoaikaa. Tuplaa kuorrutteen määrä ja leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen kerrokseen. Levitä täytettä kakkukerrosten väliin sekä pinnalle.