Go Back

Kung pao tofu

Kung pao tofu on vegaaninen versio suositusta kiinalaisruoasta, kanaa kung pao. Makean suolainen kiinalaisklassikko valmistuu kotikeittiössä puolessa tunnissa.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 punainen chili
  • 1 punainen paprika

Kastike

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • paahdettuja maapähkinöitä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Siirrä syrjään odottamaan. Kuori ja hienonna sipuli, kuori ja raasta inkivääri, hienonna chili ja kuutioi paprika.
  • Kuivaa ja kuutioi tofu. Paista tofukuutiot rapeiksi pannulla tilkassa öljyä. Siirrä pannu syrjään ja lisää 1 rkl soijakastiketta. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuullota sipulia, inkivääriä ja chiliä muutama minuutti pannulla. Lisää paprikakuutiot ja jatka paistamista, kunnes paprika on hieman pehmennyt. Lisää pannulle tofukuutiot ja kastike. Kuumenna.
  • Tarjoa kung pao tofu keitetyn riisin sekä paahdettujen maapähkinöiden ja tuoreen korianterin kera.