Go Back

Butter tofu

Butter tofu on saanut inspiraationsa intialaisesta butter chicken -annoksesta. Mausteinen vegeherkku tosin tehdään ilman voita ja kanaa.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1-2 pkt (n. 400 g ) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 chili
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl curryjauhetta
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 krl vegaanista margariinia

Tarjoiluun:

  • riisiä
  • korianteria
  • cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi tofu ja kuivaa pinta. Kuutioi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää ruokalusikallinen soijakastiketta. Kuumenna sen verran, että soijakastike imeytyy tofuun ja siirrä sitten syrjään odottamaan.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Kuumenna tilkka öljyä ja paista sipuli, inkivääri, valkosipuli sekä chili rauhassa raukeiksi. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää sitten tomaattipyree, tomaattimurska sekä suola ja sokeri.  Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen kannen alla välillä sekoitellen noin 20 minuuttia.
  • Lisää kaurakerma ja margariini sekä paistetut tofukuutiot. Tarjoa butter tofu keitetyn riisin sekä pähkinöiden kera.