Tikka masala
Tikka masala on klassikko, joka valmistuu kotikeittiössäkin vaivatta. Mikään aito resepti tämä ei ole, mutta karvalakkiversioksi enemmän kuin kelvokas.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 1 iso sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl inkivääriä
- 1 chili
- öljyä paistamiseen
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl garam masalaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 dl turkkilaista gurttia esim. Oatly
Lisäksi:
- 1 pkt (n. 300 g ) mieleistäsi kasviproteiinivalmistetta (esim. Beanit-suikaleita)
Tarjoiluun:
- keitettyä riisiä
- cashewpähkinöitä
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili.
Kuumenna pannu ja paista Beanit-suikaleet rapeiksi. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää mausteet ja tomaattipyree, paista minuutin verran.
Lisää tomaattimurska, suola ja sokeri. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia hissukseen kannen alla vartin verran välillä sekoitellen.
Sekoita joukkoon kauragurtti ja paistetut beanit-suikaleet. Anna hautua vielä viitisen minuuttia.
Tarjoa tikka masala keitetyn riisin ja cashewpähkinöiden kera.