Go Back
tikka masala

Tikka masala

Tikka masala on klassikko, joka valmistuu kotikeittiössäkin vaivatta. Mikään aito resepti tämä ei ole, mutta karvalakkiversioksi enemmän kuin kelvokas.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 chili
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 2 dl turkkilaista gurttia esim. Oatly

Lisäksi:

  • 1 pkt (n. 300 g ) mieleistäsi kasviproteiinivalmistetta (esim. Beanit-suikaleita)

Tarjoiluun:

  • keitettyä riisiä
  • cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili.
  • Kuumenna pannu ja paista Beanit-suikaleet rapeiksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Jatka paistamista vielä muutama minuutti. Lisää mausteet ja tomaattipyree, paista minuutin verran.
  • Lisää tomaattimurska, suola ja sokeri. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna muhia hissukseen kannen alla vartin verran välillä sekoitellen.
  • Sekoita joukkoon kauragurtti ja paistetut beanit-suikaleet. Anna hautua vielä viitisen minuuttia.
  • Tarjoa tikka masala keitetyn riisin ja cashewpähkinöiden kera.