Go Back

Aasialainen tofukeitto

Aasialainen tofukeitto lämmittää kylmästä kohmeiset käpälät. Kookoskerma pyöristää mausteisen makumaailman lempeäksi.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä
  • 4 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 2+1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 6 dl vettä
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1/2-1 limetin mehu
  • 2 pkt (à 200 g ) tofua (käytin SoFine tofukuutioita)
  • 1 rkl soijakastiketta jos käytät maustamatonta tofua tai kaurapalaa

Päälle:

  • tuoretta korianteria
  • pähkinöitä
  • chiliä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Suikaloi paprika.
  • Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipulit ja inkivääri. Lisää curry- ja sitruunaruohotahna sekä perunat, porkkanat ja paprikat. Paista pari minuuttia sekoitellen.
  • Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasvikset kannen alla kypsiksi. Paista tofukuutiot keiton kiehuessa öljyssä rapeiksi. Jos käytät maustamatonta tofua, lisää pannulle lopuksi 1 rkl soijakastiketta.
  • Lisää kattilaan kookoskerma, soijakastike ja limetin mehu. Tarkista maku.
  • Tarjoile aasialainen tofukeitto paistettujen tofukuutioiden, tuoreiden yrttien, pähkinöiden ja chiliviipaleiden kera.