Go Back

Soijapyörykät ja kormakastike

Soijapyörykät ja kormakastike on ruoka tuhtien aasialaisruokien ystäville. Lämpimän mausteinen kastike on oiva peti myös paistetuille tofukuutioille. 
5 from 2 votes
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Soijapyörykät

  • 2 1/2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 dl ruiskorppujauhoja
  • 1 1/2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 dl vettä

Kormakastike

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 chili
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kanelia
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipulit, chili ja inkivääri ja jatka paistamista. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska sekä -pyree ja anna kastikkeen muhia kannen alla vähintään parikymmentä minuuttia välillä sekoitellen.
  • Tee sitten soijapyörykät. Mittaa soijarouhe, vesi, soijakastike, tomaattipyree sekä kuivamausteet kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit sekä inkivääri raukeiksi. Sekoita soijarouheen joukkoon. Muotoile seos pyöryköiksi ja paista pannulla rapeapintaisiksi.
  • Lisää kastikkeen joukkoon kookoskerma, sokeri ja suola. Kuumenna. Tarkista maku.
  • Tarjoa soijapyörykät kormakastikkeen sekä keitetyn riisin kera.