Go Back

Texmex-bataattipaistos

Texmex-bataattipaistos on muhkeiden makujen vegeherkku, joka sopii arkeen ja viikonloppuun.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 44 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 keskikokoista bataattia
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2-1 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 1/2 dl vettä
  • 100 g maissia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 pkt vegejauhista esim. Pouttu Muu
  • 3 rkl tacomaustetta

Tomaattisalsa

  • 2 rs (à 250 g ) kirksikkatomaatteja
  • 1/2-1 chili tai maun mukaan
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 pieni punasipuli
  • 2-3 rkl sitruunamehua noin puolikkaan sitruunan mehu
  • 1/4 tl suolaa
  • 1-2 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 avokado
  • kaurafraichea tai paksua gurttia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna öljy pannulla ja paista vegejauhis lastalla sekoitellen murumaiseksi. Mausta tacomausteella ja siirrä syrjään odottamaan. Jos käytössäsi on kaksi paistinpannua, voit paistaa jauhiksen bataattien kypsyessä.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista sipuli rauhassa raukeaksi. 
  • Kuori ja kuutioi sillä välin bataatit noin sentin kahden kokoisiksi paloiksi. Lisää pannulle bataattikuutioit, chilijauhe ja savupaprikajauhe. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt. Jos pannulla on vielä vettä, nosta kansi ja anna nesteen haihtua. Lisää lopuksi maissit ja anna hautua vielä viitisen minuuttia, kunnes maissi on sulanut. Mausta suolalla.
  • Valmista tomaattisalsa. Leikkaa tomaatit kahteen tai neljään osaan. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna korianteri ja chili. Sekoita ainekset yhteen. Tarkista maku.
  • Kokoa annos. Lado bataattikuutioiden päälle vegejauhista, tomaattisalsaa, avokadoa ja kaurafraichea tai paksua gurttia.