Go Back

Bataatti-soijarouhecurry

Bataatti-soijarouhecurry on kaikkea, mitä arkiruoalta osaa kaivata: helppo, hyvä ja halpa vegaaniruoka maistuu ihanalta myös viikonloppuna naanleivän kera.
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen bataatti
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 punainen keskivahva chili
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
  • n. 1 dl vettä tomaattitölkin huuhteluun
  • 2 tl sokeria
  • 2 1/2 dl kookoskermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl soijarouhetta

Tarjoiluun

  • keitettyä basmatiriisiä ja/tai naanleipää

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja hienonna chili. 
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit, inkivääri ja chili raukeiksi. Kuori ja kuutioi sillä välin bataatti. Lisää pannulle bataattikuutiot ja mausteet. Paista sekoitellen vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon paseerattu tomaatti. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää pannulle. Mausta sokerilla. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 15-20 minuuttia, kunnes bataatti on pehmennyt. 
  • Sekoita joukkoon kookoskerma, suola sekä soijarouhe. Anna curryn muhia vielä viitisen minuuttia.
  • Tarjoa bataatti-soijarouhecurry keitetyn riisin ja/tai naanleivän kera.