Go Back
linssi

Linssipasta

Linssipasta valmistuu kukkaronnyörejä kiristellen, mutta maku hurmaa. Tässä yksi luottoruokani, johon turvaudun, kun kaappi ammottaa tyhjyyttään.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • 2-3 vartta varsiselleriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2-3 rkl arrabiata-pestokastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa

Tarjoiluun

  • keitettyä pastaa
  • vegaanista parmesaania

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkana pienen pieneksi kuutioksi. Hienonna varsisellerit pieneksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota kasviksia kaikessa rauhassa, kunnes ne pehmenevät. Tähän kuluu aikaa ainakin 15 minuuttia.
  • Lisää pannulle tomaattipyree, pestokastike ja paprikajauhe. Paista vielä pari minuuttia sekoitellen. Lisää huuhdellut ja valutetut linssit sekä tomaattimurska. Huuhtele tomaattitökki vedellä ja lisää pannulle. Mausta suolalla ja sokerilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • Keitä pasta reilusti suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Valuta siivilässä.
  • Tarkista linssikastikkeen maku. Lisää tarvittaessa balsamiviinietikkaa, suolaa tai sokeria. Mausta mustapippurilla.
  • Tarjoa keitetyn pastan kera. Viimeistele linssipasta vegaanisella parmesaanilla.