Go Back

Nuudelipelti

Nuudelipelti valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla. Kerrosta ainekset vuokaan ja anna uunin hoitaa työt. Uuniwokki hurmaa niin hätähousut kuin herkkusuutkin.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 2 kerää (n. 100 g) (täysjyvä)riisinuudeleleita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 punainen paprika
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 1 pkt (250 g) revittyä tofua (maustettu paahtopala; Jalotofu)

Kastike

  • 1/2 punainen keskivahva chili hienonnettuna
  • 1-2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl hoisinkastiketta
  • n. 2 1/2 dl vettä
  • 1 limetin mehu

Viimeistelyyn

  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja pähkinöitä maun mukaan

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Öljyä laakea (n. 25x35 cm:n) uunivuoka. Revi nuudelikerät osiin ja levitä vuoan pohjalle.
  • Suikaloi paprika. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Levitä kasvikset nuudeleiden päälle. 
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike vuokaan. Varmista, että neste peittää vuoan pohjan. Murustele vuoan pinnalle tofu.
  • Paista nuudelipeltiä noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja nuudeleihin ja kasvikset pehmenneet. Voit nostaa vuoan uunista noin puolessa välissä paistoa, tökkiä nuudeleita hieman paremmin vuoan pohjalle nesteeseen ja jatkaa kypsennystä loppuun. Älä kuitenkaan sekoita aineksia, vaan kypsennä ne vuoassa kerroksittain.
  • Viimeistele nuudelipelti tuoreella korianterilla ja cashew- tai suolapähkinöillä.