Riisipilahvi
Riisipilahvi on ihastuttava arkiruoka: riittoisa, helppotekoinen ja vähällä vaivalla moneen muuntuva.
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 45 minutes mins
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- öljyä paistamiseen
- n. 350 g "vegekanaa" esim. Like Meat Chicken Biten tai Hälsans Kök fileesuikaleita
- 3 rkl keltaista thai-currytahnaa
- 3 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
- 7 dl kasvislientä
- 1 ps (200 g) pakasteherneitä
- 1 pkt (n. 70 g) babypinaattia
- n. 1/2 tl suolaa
Lisäksi
- cashewpähkinöitä
- tuoreita yrttejä
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää vegekana ja ruskista huolellisesti. Mausta seos currytahnalla.
Lisää riisi pannulle ja paista pari minuuttia. Lisää sitten kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
Lisää pakasteherneet, sekoita ja anna kypsyä loppuu kannen alla. Tähän menee noin 5 minuuttia. Kääntele joukkoon huuhdeltu pinaatti. Mausta maun mukaan suolalla.
Viimeistele riisipilahvi halutessasi tuoreilla yrteillä ja cashewpähkinöillä.