Go Back

Riisipilahvi

Riisipilahvi on ihastuttava arkiruoka: riittoisa, helppotekoinen ja vähällä vaivalla moneen muuntuva. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • n. 350 g "vegekanaa" esim. Like Meat Chicken Biten tai Hälsans Kök fileesuikaleita
  • 3 rkl keltaista thai-currytahnaa
  • 3 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 1 pkt (n. 70 g) babypinaattia
  • n. 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • cashewpähkinöitä
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa ja kuullota sipulit raukeiksi. Lisää vegekana ja ruskista huolellisesti. Mausta seos currytahnalla.
  • Lisää riisi pannulle ja paista pari minuuttia. Lisää sitten kasvisliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia.
  • Lisää pakasteherneet, sekoita ja anna kypsyä loppuu kannen alla. Tähän menee noin 5 minuuttia. Kääntele joukkoon huuhdeltu pinaatti. Mausta maun mukaan suolalla. 
  • Viimeistele riisipilahvi halutessasi tuoreilla yrteillä ja cashewpähkinöillä.