Go Back

Vegaaninen jäätelökakku

Vegaaninen jäätelökakku on kesäherkku numero yksi. Kahden jättikeksin väliin sujautetaan vaniljajäätelöä, vattuja ja keksitaikinaa. 
Valmistelut 30 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 50 mins
Annokset 12

Raaka-aineet
  

  • 150 g vegaanista margariinia esim. Sininen Keiju
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 150 g vegaanista tummaa suklaata rouhittuna

Lisäksi

  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin

  • 1 l vegaanista vaniljajäätelöä
  • 1 1/2 dl keksitaikinaa
  • 3 dl tuoreita kotimaisia vadelmia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. 
  • Sulata margariini. Sekoita joukkoon siirapit, vaniljasokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot ja anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Siirrä taikinasta syrjään n. 1 1/2 dl. 
  • Sekoita 4 rkl vehnäjauhoja ja leivinjauhe. Lisää seos tähteelle jääneeseen taikinaan. Taputtele puolet taikinasta irtopohjavuoan pohjalle. Paista noin 10 minuuttia. Irrota keksi hieman jäähtyneenä ja taputtele vuokaan loppu taikinasta. Paista, kuten edellinen keksi.
  • Täytä kakku, kun keksit ovat jäähtyneet. Aseta irtopohjavuoan pohjalle toinen kekseistä nurinperin eli niin, että pohja osoittaa ylöspäin. Lado päälle noin puolet hieman pehmenneestä vaniljajäätelöstä. Lusikoi jäätelön sekaan keksitaikinaa ja ripottele joukkoon vadelmia. Lisää loput jäätelöstä, vadelmistä ja keksitaikinasta. Paina päälle toinen kekseistä.
  • Nosta jäätelökakku pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta jäätelökakku huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.