Go Back
kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku on porkkanakakun mehevä sisar. Valkosuklaalla ryyditetty tuorejuustokuorrute tekee kakusta erityisen ihanaa. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 50 minutes
Aika yhteensä 1 hour 10 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 10

Raaka-aineet
  

Kesäkurpitsakakku, taikina:

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa karkeaksi raastettuna n. 4 dl raastetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl fariinisokeria
  • 1 1/2 dl pähkinöitä rouhittuna esim. hasselpähkinöitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kaurajuomaa

Kesäkurpitsakakku, kuorrute:

  • 400 g kasvipohjaista tuorejuustoa
  • 300 g vegaanista valkosuklaata
  • 1/2 sitruunan mehu

Koristeluun

  • pähkinärouhetta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Vuoraa irtopohjavuoka (halk 20 cm) leivinpaperilla, voitele tai öljyä reunat. 
  • Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Lisää öljy, kaurajuoma ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kesäkurpitsakakkua noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla. Anna kakun jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa.
  • Valmista täyte. Sulata valkosuklaa. Notkista tuorejuustot. Sekoita valkosuklaa, tuorejuusto ja sitruunamehu yhteen esimerkiksi sähkövatkaimen avulla.
  • Halkaise kakkupohja. Levitä puolet tuorejuustoseoksesta kakkupohjalle. Nosta kansi päälle ja kuorruta kesäkurpitsakakku lopulla tuorejuustoseoksella. Koristele vegaaninen kesäkurpitsakakku halutessasi pähkinärouheella.