Vuoraa irtopohjavuoka (halk 20 cm) leivinpaperilla, voitele tai öljyä reunat.
Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään. Lisää öljy, kaurajuoma ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista kesäkurpitsakakkua noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys esimerkiksi tikun avulla. Anna kakun jäähtyä rauhassa, mielellään yön yli jääkaapissa.
Valmista täyte. Sulata valkosuklaa. Notkista tuorejuustot. Sekoita valkosuklaa, tuorejuusto ja sitruunamehu yhteen esimerkiksi sähkövatkaimen avulla.
Halkaise kakkupohja. Levitä puolet tuorejuustoseoksesta kakkupohjalle. Nosta kansi päälle ja kuorruta kesäkurpitsakakku lopulla tuorejuustoseoksella. Koristele vegaaninen kesäkurpitsakakku halutessasi pähkinärouheella.