Go Back

Linssicurry

Linssicurry täytelöitetään muutamalla lusikallisella maapähkinävoita. Edullinen linssicurry on valmis puolessa tunnissa.
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl kuivattuja punaisia linssejä
  • 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi tarjoiluun

  • keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
  • suola- tai cashewpähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri.
  •  Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Paista vielä pari minuuttia. Lisää sitten currytahna, kuivamausteet sekä tomaattipyree. Paista vielä hetki niin, että mausteet lämpenevät. Lisää sitten tomaattimurska, vesi, huuhdellut ja valutetut linssit sekä maapähkinävoi. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna hautua hissukseen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsyneet. Tarkkaile nesteen määrää ja sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  • Lisää kaurakerma ja mausta suolalla maun mukaan. Kuumenna.
  • Tarjoile linssicurry keitetyn riisin, tuoreen korianterin sekä paahdettujen pähkinöiden kera.