Go Back

Pähkinäcurry

Pähkinäcurry on yhtä aikaa täyteläisen sakea, muhevan lämmittävä ja täynnä lämpimiä makuja ja mausteita. Tämä on paras curry ikinä, kokeile vaikka! 
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 40 minutes
Aika yhteensä 55 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 2 rs (à 250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1-2 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

  • 2 pkt (à 270 g) marinotua tofua
  • cashewpähkinöitä
  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista pari minuuttia. Lisää sitten kuivamausteet sekä chilikastike ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kirsikkatomaatit, vesi ja cashewpähkinät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljaa kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää kaurakerma, sokeri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  • Tarjoa pähkinäcurry rapeaksi paistettujen tofukuutioiden, keitetyn riisin ja cashewpähkinöiden sekä tuoreiden yrttien kera.