Go Back
tofupasta

Tofupasta

Tofupasta on kermaisen täyteläinen, ruokaisa ja nopea valmistettava. Mitä muuta kelpo arkiruoalta osaa toivoa?
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 prk tofu paahtopalaa Jalotofu maustamaton
  • 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1 (n. 70 g) babypinaattia
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
  • 150 g pastaa
  • 1 dl pastan keitinvettä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit.
  • Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Ota talteen pieni kupillinen pastan keitinvettä.
  • Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  •  Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipulit, lisää aurinkokuivatut tomaatit ja hetken kuluttua tofu sekä oregano. Paista muutama minuutti niin, että tofu hieman rapeutuu. Lisää kaurakerma ja anna kastikkeen hautua pari minuuttia. Lisää pinaatti. Sekoita sen verran, että pinaatti painuu hieman kasaan. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon valutettu pasta. Lisää tilkka pastan keitinvettä, jos kastike on liian paksua. Tarkista maku.
  • Tarjoile tofupasta paahdettujen pinjansiementen ja halutessasi vegeparmesaanin kanssa.