Go Back

Halloumipasta

Halloumipasta saa veden herahtamaan kielelle. Makeaksi paahtuneet kirsikkatomaatit ja suolainen juusto ovat ihania yhdessä. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 2 rs (à 250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl tulista chilijauhetta
  • 1 pkt (150-200 g ) halloumijuustoa (tai Halla-juustoa)
  • 150 g pastaa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. 
  • Leikkaa puolet kirsikkatomaateista puoliksi, jätä puolet kokonaisiksi. Levitä tomaatit uuninpellille leivinpaperin päälle.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, valkosipulit, suola ja chilijauhe. Pöyhi mausteöljy tomaattien sekaan. Paahda n. 10 min.
  • Sillä välin kuutioi juusto. Lisää juustokuutiot pellille tomaattien sekaan. Paahda vielä n. 20 min.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Valuta siivilässä.
  • Hienonna basilika. Sekoita pasta tomaatit, juustokuutiot ja basilika keskenään. Tarjoa halloumipasta heti.