Go Back

Teriyakimunakoiso

Teriyakimunakoiso on juuri niin ihanaa, miltä se kuulostaakin. Pehmeäksi paahtuneet munakoisot, rapea tofu ja makeansuolainen kastike ovat ihania yhdessä.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 munakoiso
  • 3 rkl öljyä
  • 1 pkt (n. 250 g) tofua
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 punainen chili hienonnettuna tai oman maun tai chilin tulisuuden mukaan
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä

Lisäksi

  • keitettyä riisiä
  • cashewpähkinöitä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuutioi munakoiso noin parin senttimetrin kuutioiksi. Sekoita joukkoon öljy. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kuutiot ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  • Sillä välin sekoita teriyakikasitke, inkivääri, valkosipuli, chili, riisiviinietikka ja seesamiöljy. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla tai uunin jälkilämmöllä. Varo polttamasta!
  • Kuutioi tofu ja paista pannulla öljyssä rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja sekoita joukkoon soijakastike.
  • Kuori ja suikaloi sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli raukeaksi. Lisää pannulle paistettu tofu, paahtuneet munakoisot ja teriyakikastike-mausteseos. Paista sekoitellen pari minuuttia.
  • Tarjoa teriyakimunakoiso keitetyn riisin ja paahdettujen cashewpähkinöiden kera. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja halutessasi chilillä.