Go Back
vegaaninen keitto

Kalaton keitto

Kalaton keitto eli veganinen savutofukeitto on soppa koko perheen makuun. Perunat, porkkanat ja fenkoli uivat sopassa sävyisästi savutofun seurana.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 fenkoli
  • 5-6 keskikokoista perunaa
  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • 7 dl kasvislientä
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1-2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 pkt (n. 300 g) savutofua

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise fenkoli, poista kova kanta. Suikaloi ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. 
  • Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli, fenkoli ja valkosipulinkynnet. Lisää perunat, porkkanat ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla n. 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Paloittele savutofu. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofukuutiot rapeiksi.
  • Lisää kattilaan kaurakerma, sitruuna, savutofu ja suola. Kuumenna. Viimeistele kalaton keitto tuoreella tillillä. Tarjole kalaton keitto ruisleivän kera.