Go Back
hernepestopasta

Hernepestopasta

Hernepestopasta ei ole aivan yhtä viaton miltä näyttää. Kevään vihreä vegaanipasta yllättää veikeällä chilin potkulla.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Hernepesto

  • 2 dl pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1-2 vihreää chiliä hienonnettuna
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 200 g täysjyväpastaa
  • 1-2 dl pakasteherneitä sulatettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente. 
  • Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan. Paahda pinjansiemenet. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Mittaa kaikki hernepeston ainekset monitomikoneeseen ja surauta tahnaksi. Lisää öljyä, kunnes koostumus on mieleisesi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Sekoita hernepesto pastan joukkoon. Viimeistele hernepestopasta herneillä.