Go Back

Aasialainen soijarouhebowl

Aasialainen soijarouhebowl kuuluu arjen taklaajien kategoriaan. Vaihtele aineksia kaapin sisällön ja oman mieliteon mukaan.
5 from 1 vote
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Mausteinen soijarouhe

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl ruskeaa sokeria esim. fariini tai esim. vaahterasiirappia
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 2 dl vettä

Pikkelöidyt kasvikset

  • 1 suuri porkkana
  • n. 100 g valkokaalia
  • 1/2 dl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Kastike

  • 1 dl paksua kauragurttia tai kaurafraichea
  • n. 2 rkl vegaanista majoneesia
  • 1 rkl gochujag-chilitahnaa

Lisäksi

  • keitettyä riisiä tai ruokakauraa
  • edamamepapuja tai pakasteherneitä
  • yrttejä esim. korianteria, kevätsipulia tai esim. ruohosipulia
  • pähkinöitä suolapähkinöitä tai esim cashewpähkinöitä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Pikkelöi kasvikset: Sekoita riisiviinietikka, suola ja sokeri. Kuori porkkana ja vuole siitä kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Suikaloi kaali ohuen ohueksi. Sekoita kasvikset ja pikkeliliemi ja anna maustua vähintään tunnin verran. Sekoita välillä.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edelliseltä aterialta tähteeksi jäänyttä. Sekoita valkosipuli, inkivääri, seesamiöljy, soijakastike, riisiviinietikka, sokeri ja chilikastike. Kuumenna rypsiöljy pannulla, lisää soijarouhe ja paista pari minuuttia. Lisää marinadi ja paista, kunnes se on imeytynyt soijarouheeseen ja hieman karamellisoitunut. Lisää vettä pienissä erissä niin, että aina edellinen vesitilkka on ennättänyt imeytyä soijarouheeseen.
  • Keitä edamamepavut, huuhtele ja valuta siivilässä. Hienonna korianteri ja paahda pähkinät tarvittaessa.
  • Sekoita kastikkeen ainekset.
  • Kokoa aasialainen soijarouhebowl: annostele lautaselle riisiä, lisää soijarouhe, pikkelöidyt kasvikset, pavut (ja muut kasvikset) sekä pähkinät ja hienonnetut yrtit. Viimeistele gochujan-kastikkeella.