Vegaaninen pannukakku
Vegaaninen pannukakku onnistuu siinä missä perinteinenkin. Tällä ohjeella onnistut!
Valmistelut 15 minutes mins
Kypsennys 45 minutes mins
Aika yhteensä 1 hour hr
Kategoria Aamu- ja välipalat
- 1 l kaurajuomaa
- 1 dl soijajogurttia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 5 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- kaura- tai soijavispiä
- hilloa tai tuoreita marjoja
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla.
Sekoita soijajogurtti ja rypsiöljy kauramaidon joukkoon. Lisää joukkoon sokeri ja mausteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne huolellisesti kauramaitoseoksen joukkoon.
Kaada pannaritaikina pellille ja paista sitä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia pannukakun paksuudesta riippuen. Pannari on lämpimänä hieman pehmeä, mutta kiinteytyy jäähtyessään.
Tarjoa vegaaninen pannukakku tuoreiden marjojen tai hillon ja esimerkiksi vatkautuvan kasvipohjaisen kerman kera.