Go Back
vegaaninen pannukakku

Vegaaninen pannukakku

Vegaaninen pannukakku onnistuu siinä missä perinteinenkin. Tällä ohjeella onnistut!
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 45 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 1 l kaurajuomaa
  • 1 dl soijajogurttia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • kaura- tai soijavispiä
  • hilloa tai tuoreita marjoja

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla. 
  • Sekoita soijajogurtti ja rypsiöljy kauramaidon joukkoon. Lisää joukkoon sokeri ja mausteet. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa ne huolellisesti kauramaitoseoksen joukkoon.
  • Kaada pannaritaikina pellille ja paista sitä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia pannukakun paksuudesta riippuen. Pannari on lämpimänä hieman pehmeä, mutta kiinteytyy jäähtyessään.
  • Tarjoa vegaaninen pannukakku tuoreiden marjojen tai hillon ja esimerkiksi vatkautuvan kasvipohjaisen kerman kera.