Go Back

Vegaaninen pullataikina

Vegaaninen pullataikina on helppo tehdä. Siitä valmistetut pullat ovat ihan yhtä herkullisia kuin perinteisetkin pullat. Tällä ohjeella onnistut! 
Prep Time30 minutes
Active Time15 minutes
Taikinan kohoaminen1 hour 15 minutes
Total Time2 hours
Course: Makeat leivonnaiset
Yield: 16

Materials

  • 2 1/2 dl vettä tai kasvimaitojuomaa esim. kaura- tai mantelimaito
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
  • 6-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3/4 dl rypsiöljyä tai 75 g maidotonta margariinia

Voiteluun:

  • soijajogurttia tai -vanukasta

Instructions

  • Lämmitä neste 42-asteiseksi. Sekoita nesteeseen sokeri, kardemumma ja suola.
  • Sekoita kuivahiiva noin neljään desilitraan jauhoja ja lisää ne nesteen joukkoon. Sekoita. Jos käytät tuorehiivaa, liota se 37-asteiseen nesteeseen ja lisää muut aineet vasta sitten. Lisää jauhoja pienissä erissä taikinaa vaivaten. Lisää rasva.
  • Jatka vaivaamista ainakin 5-10 minuuttia ja lisää jauhoja tarvittaessa, kunnes taikina tuntuu kimmoisalta ja irtoaa hyvin käsistä sekä kulhon pohjasta.
  • Peitä taikinakulho liinalla ja aseta se lämpimään ja vedottomaan paikkaan kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi.
  • Kumoa taikina kulhosta jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Muotoile taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne 6-8 osaan. Pyörittele taikina pulliksi.
  • Aseta pullat leivinpaperilla vuorattujen uuninpeltien päälle, peitä liinalla ja kohota lämpimässä vielä noin 15 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 225-asteeseen. Jos käytät kiertoilmaa, laske lämpöä 205-asteeseen. Voitele pullat halutessasi ja paista koosta riippuen noin 8-12 minuuttia.