Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng
Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng hurmaa maulla ja helppoudella. Jos maapähkinävoi ja rapea tofu ovat leppareitasi, rakastut tähän ohjeeseen.
Valmistelut 20 minutes mins
Kypsennys 30 minutes mins
Aika yhteensä 50 minutes mins
Paistettu tofu
- 2 pkt (à 300 g ) maustamatonta tofua
- n. 5 rkl maissitärkkelystä Maizena
- öljyä paistamiseen
- 2 rkl soijakastiketta
Maapähkinäkastike
- 2 punaista chilipalkoa tai maun ja chilien tulisuuden mukaan
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä paistamiseen
- 1 rkl ruskeaa sokeria esim. fariinisokeria
- 1 rkl tamarinditahnaa
- 1 dl maapähkinävoita
- 1 rkl soijakastiketta
- n. 1 dl vettä
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi
- keitettyä riisiä
- 1-2 dl mung-pavun ituja
- n. 1 dl suolapähkinöitä
- 1-2 limetti
Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kääräise viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja aseta painon alle kuivumaan.
Hienonna chilit, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista chiliä ja valkosipulia muutama minuutti. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, tamarinditahna, sokeri ja soijakastike. Lisää vettä sen verran, että seos on kastikemaista. Mausta tarvittaessa suolalla. Jos kastike juoksettuu, saat sen tasaiseksi sauvasekoittimella surauttamalla.
Kuutioi tofu. Mittaa maissitärkkelys pakastepussiin ja pyöräytä maissitärkkelys tofukuutioiden pintaan. Kuumenna runsas louraus öljyä pannulla ja paista tofu parissa erässä rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Pyöräytä pannua niin, että soijakastike sekoittuu tasaisesti tofukuutioiden pintaan.
Levitä maapähkinävoi lautaselle, lisää päälle paistetut tofukuutiot, kourallinen suolapähkinöitä ja mung-pavut ituja. Viimeistele tahu goreng limetinmehulla ja tarjoa riisin kera.