Tempenugetit
Tempenugetit maistuvat chilin ystävälle. Korealainen chilitahna eli gochujang maustaa sekä nugetit että kaverina tarjottavan dippikastikkeen.
- 250 g tempeä
- n. 1/2 dl maissitärkkelystä Maizena
- n. 1 1/2 dl pankojauhoja
- 1-2 rkl öljyä
Marinadi
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 2 rkl gochujang-chilitahnaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 tl fariinisokeria
- 1-2 rkl vettä
Kastike
- 150 g kaurafraichea
- 1/2 dl vegaanista majoneesia
- 1-2 rkl gochujang-chilitahnaa
Leikkaa tempe sormenpaksuisiksi viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset. Lisää vettä sen verran, että koostumus on juokseva, mutta tahnamainen. Laita tempe marinoitumaan noin tunniksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mittaa maissitärkkelys yhdelle laakealle lautaselle ja pankojauhot toiselle. Valuta tempe marinadista. Pyöräytä tempeviipaleet ensin kauttaaltaan maissitärkkelyksessä. Kasta sitten vielä marinadiin ja valuta ylimääräinen marinadi pois. Pyöräytä lopuksi pankojauhoissa ja aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota pintaan hieman öljyä.
Paista tempenugetteja noin 10 minuuttia, käännä ja paista vielä toiset 10 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja paahtunut.
Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa tempenugettien kanssa.