Go Back

Aasialainen tofu-paprikakastike

Aasialainen tofu-paprikakastike hehkuu makua ja lämpöä. Tujaus srirachaa tuo ruokaan potkua.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 dl cashewpähkinöitä paahdettuna

Kastike

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl fariinisokeria

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä tai esim ruokakauraa

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa pinta huolellisesti. Halutessasi voit kääriä viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laittaa hetkeksi painon alle kuivumaan. Leikkaa tofuviipaleet kuutioiksi.
  • Paloittele paprika. Sekoita kastikeainekset.
  • Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja paista paprikakuutioita muutama minuutti. Laske lämpöä ja lisää tofu sekä kastike. Anna kiehahtaa ja kuumenna sekoitellen minuutti tai kaksi, kunnes kastike on hieman sakeutunut ja tarttunut tofun pintaan. 
  • Tarjoa aasialainen tofu-paprikakastike keitetyn riisin tai ruokakauran kera. Viimeistele annos hienonnetulla ruohosipulilla ja paahdetuilla cashewpähkinöillä.