Go Back

Vegaaninen nachopelti

Vegaaninen nachopelti on viikoloppuruokien kunkku. Tee nachot itse ja saat monin verroin parempaa. Tähän ruokaan rakastut. 
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tortillasipsit

  • 4-6 täysjyvätortillalettua
  • n. 2 rkl öljyä
  • suolaa

Soijarouhe-paputäyte

  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl taco-mausteseosta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä
  • 1/2 kuivattua oreganoa
  • 1 tlk (230 g) papuja (esim. mustapapuja)
  • 100 g maissia

Lisäksi

  • 150 g vegaanista juustoraastetta

Tomaattisalsa

  • 1 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 1/2 punasipuli hienonnettuna
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • 1 limetin mehu
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Tarjoiluun

  • 1 avokado
  • 1 prk kasvipohjaista ranskankermaa tai paksua gurttia

Valmistusohjeet
 

  • Valmista tortillasipsit. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa tortillaletut kolmioiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulla uuninpellille väljästi yhteen kerrokseen.  Sivele pinta öljyllä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda noin 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman paahteista väriä. 
  • Valmista soijarouhe-paputäyte. Kuumenna öljy pannulla. Paahda soijarouhetta pari minuuttia. Lisää soijakastike, tomaattipyreeä, taco-mausteseos, cayennepippuri, savupaprika ja juustokumina. Paista vielä minuutti tai kaksi. Lisää vettä pienissä erissä koko ajan sekoitellen. Huuhtele ja valuta pavut. Lisää pavut ja maissi. Kuumenna ja anna muhia noin 5 minuuttia.
  • Levitä tortillasipsit uuninpellille. Lusikoi päälle soijarouhe-paputäyte ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Sillä välin valmista tomaattisalsa sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
  • Tarjoile nachopelti tomattisalsan, avokadon ja ranskankerman kera.