Go Back
uunitacot

Uunitacot

Uunitacot tuovat vaihtelua tortillapäivään. Tähän texmex-herkkuun rakastut!
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt pieniä tortillalettuja
  • n. 150 g vegaanista juustoraastetta

Kastike

  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pkt (n. 250 g ) pkt nyhtökauraa tai härkistä
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tlk (230 g) salsakastiketta (esim. Santa Maria Hot)

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Paloittele paprika. Kuumenna öljy pannulla ja paista paprikakuutioita muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää nyhtökaura tai härkis sekä kuivamausteet ja jatka paistamista. Lisää salsakastike, kuumenna ja anna kastikkeen hautua n. 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  • Jaa kastike tortillaletuille niin, että se peittää puolet letusta. Lisää päälle juustoraaste ja taita toinen reuna päälle. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda uunitacot n. 10-15 min.
  • Tarjoa uunitacot esimerkiksi tomaattisalsan ja kaurafraichen kanssa.