Go Back
hapanimelä tahmatofu

Hapanimelä tahmatofu

Hapanimelä tahmatofu on niin ihanaa, että lautasen haluaa nuolla puhtaaksi viimeistä kastikepisaraa myöten. Tee tätä!
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • n. 3 rkl maissitärkkelystä
  • öljyä paistamiseen

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä tai esim ruokakauraa
  • rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä Pirkka Parhaat
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa pinta huolellisesti. Kääräise viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita hetkeksi painon alle kuivumaan. Sekoita kastikeainekset ja siirrä syrjään odottamaan.
  • Kuutioi tofu. Mittaa maissitärkkelys pakastuspussiin. Lisää tofukuutiot ja ravista sekasin niin, että maissitärkkelys tarttuu tasaisesti tofun pintaan. Lisää tarvittaessa hieman maissitärkkelystä ja sekoita.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Laske lämpöä ja lisää kastike. Anna kiehahtaa ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia, kunnes kastike on hieman sakeutunut ja tarttunut tofun pintaan. 
  • Tarjoa hapanimelä tahmatofu keitetyn riisin kera. Viimeistele annos hienonnetulla ruohosipulilla ja rapealla valkosipulilla chili-seesamiöljyssä.