Go Back

Riisipaperidumplings

Riisipaperidumplings on kerrassaan koukuttavaa syötävää. Rullaa ohuen arkin sisään tofua, kasviksia sekä sieniä, paista pannulla rapeaksi ja kasta herkulliseen kastikkeeseen. NAM!
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • riisipaperiarkkeja
  • öljyä paistamiseen

Täyte

  • 1 pkt (270 g ) marinoitua tofua
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • 1 porkkana
  • 250 g herkkusieniä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä

Kastike

  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet
 

  • Kuivaa tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Murustele pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Leikkaa herkkusienet pieneksi ja raasta porkkana karkeaksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Ruskista tofu ja siirrä syrjään odottamaan. Pyyhkäise pannu ja lisää tilkka öljyä. Kuullota sipuli raukeaksi, lisää valkosipuli, inkivääriä, chili, herkkusienet ja porkkanaraaste. Jatka paistamista, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Mausta soijakastikkeella ja seesamiöljyllä. Kuumenna niin, että enin neste haihtuu. Tarkista maku. Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  • Liota riisipaperiarkkeja muutama kerrallaan noin 10 sekuntia. Älä anna arkkien pehmetä liikaa, jotta niiden  käsittely ei muutu mahdottomaksi. Ota yksi arkki kerrallaan vedestä, valuta enin vesi pois, aseta työpöydälle ja annostele reilu lusikallinen täytettä arkin alareunaan. Käännä reunat täytteen päälle ja rullaa paketiksi. Toista, kunnes kaikki täyte on käytetty. 
  • Kuumenna runsas loraus öljyä pannulla ja paista riisipaperidumplingit molemmin puolin rapeiksi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen. Nauti riisipaperidumplingit kuumina dippikastikkeen kera.