Go Back

Nyhtötortillat

Nyhtötortillat vaativat hieman näpertelyä, mutta vaiva palkitaan. Maukkaasta vuokaruoasta on hauska napata sopivia annospaloja herkutteluun.  
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt tortilloja medium-koko
  • 100 g vegaanista juustoraastetta

Täyte

  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pkt (250 g) härkistä
  • 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
  • 2 rkl taco-mausteseosta
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tlk (230 g ) salsakastiketta (esim. Santa Maria Hot)
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl vettä

Tarjoiluun

  • tomaattisalsaa
  • avokadoa
  • kaurafraichea

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 
  • Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele paprika. Huuhtele ja valuta linssit.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli raukseksi. Lisää paprikakuutiot ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes paprikat hieman pehmenevät. Lisää härkis, linssit sekä kuivamausteet, sitten salsakastike, tomaattipyree ja vesi. Kuumenna ja anna kastikkeen hautua n. 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  • Jaa kastike tortillaletuille ja kääri rullalle. Leikkaa rullat neljään osaan ja aseta rullat uunivuokaan pystyyn vieri viereen. Lisää päälle juustoraaste.
  • Nosta nyhtötortillat uuniin ja paahda n. 10 min.
  • Tarjoa nyhtötortillat esimerkiksi tomaattisalsan, avokadon ja kaurafraichen kanssa.