Go Back
kasvisiskender

Kasvisiskender

Kasvisiskender on astetta terveellisempi vegemättö. 
5 from 1 vote
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 200 g vegekebabia esim. Vöner tai Muu Vebab-lastu
  • 2 pitaleipää
  • öljyä paistamiseen
  • 1 pss jääsalaattia
  • 1/2 kurkku
  • 4 tomaattia
  • 1 dl ruukkua ruohosipulia hienonnettuna

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tomaattikastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 punainen chili
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl sokeria

Jogurttikastike

  • 2 dl paksua gurttia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Laita punaispuli marinoitumaan. Mittaa punasipuli, suola ja sokeri kannelliseen rasiaan. Kuori ja leikkaa punasipuli suikaleiksi. Sekoita punasipuli etikkaliemeen. Jätä marinoitumaan.
  • Valmista tomaattikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna chili. Kuumenna öljy kattilassa. Paista valkosipulia ja chiliä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, paprikajauhe, soijakastike, oregano ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 20 minuuttia.
  •  Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset yhteen. 
  • Revi jääsalaatti, kuutioi kurkku ja leikkaa tomaatit kuutioiksi. Asettele salaatti, kurkku, tomaatit ja marinoitu punasipulilaakealle vadille.
  • Leikkaa pitaleivät kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista vegekebablastut ja pitaleipäkuutiot öljyssä rapeiksi.Kippaa vegekebablastut ja pitaleipäkuutiot salaattipedille. Lisää päälle tomaatti- ja jogurttikastiketta sekä hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa kasvisiskender heti.