Go Back

Vegaaninen pasta carbonara

Vegaaninen pasta carbonara vie kielen! Usko pois, tämä on pasta, jota teet taatusti toistekin!
5 from 1 vote
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 200 g laadukasta pastaa
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl vettä
  • 1 rkl savuaromia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl kaurakermaa
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 1 nippu ruohosipulia

Lisäksi halutessasi

  • paistettua savutofua
  • vegaanista parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet
 

  • Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljymarinadista, suikaloi ja laita kulhoon. Mittaa joukkoon soijakastike, vesi ja savuaromi. Anna marinoitua tunnin verran tai vähintään 15 minuuttia.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli rauhassa raukeaksi. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
  • Valuta kaurakerma sipuleiden joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Ota 2 rkl tomaattien marinadia talteen ja lisää se pannulle. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää kastikkeen joukkoon yhdessä ravintohiivahiutaleiden kanssa.
  • Mausta kastike mustapippurilla.Valuta pasta siivilässä ja laita takaisin kattilaan. Sekoita kastike huolellisesti pastan joukkoon. Silppua päälle ruohosipulia. Viimeistele halutessasi vegaanisella parmesaanilla.
  • Tarjoa vegaaninen pasta carbonara heti!