Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljymarinadista, suikaloi ja laita kulhoon. Mittaa joukkoon soijakastike, vesi ja savuaromi. Anna marinoitua tunnin verran tai vähintään 15 minuuttia.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
Pastan kiehuessa kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli rauhassa raukeaksi. Lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
Valuta kaurakerma sipuleiden joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Ota 2 rkl tomaattien marinadia talteen ja lisää se pannulle. Valuta tomaatit siivilässä ja lisää kastikkeen joukkoon yhdessä ravintohiivahiutaleiden kanssa.
Mausta kastike mustapippurilla.Valuta pasta siivilässä ja laita takaisin kattilaan. Sekoita kastike huolellisesti pastan joukkoon. Silppua päälle ruohosipulia. Viimeistele halutessasi vegaanisella parmesaanilla.