Go Back
gochujang nuudelit

Gochujang-nuudelit

Gochujang-nuudelit on arkeen mutkattomasti asettuva ruoka, joka valmistuu vartissa.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 150 g leveitä riisinuudeleita
  • 1/2 ps (n. 6 dl ) Hernistä voit korvata Herniksen esimerkiksi 1 pkt marinoitua tofua; tällöin et tarvitse vettä
  • öljyä paistamiseen
  • 2 dl vettä

Gochujang-kastike

  • 2-3 rkl gochujang-chilitahnaa
  • 4 1/2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Lisäksi

  • ruohosipulia hienonnettuna
  • seesaminsiemeniä paahdettuna

Valmistusohjeet
 

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan melkein kypsiksi. Valuta siivilässä.
  • Kuumenna öljy pannulla. Lisää Hernis ja paista pari minuuttia. Lisää vesi ja anna hautua, kunnes vesi on imeytynyt Hernikseen. (Jos käytät tofua, kuutioi tofu ja paista se pannulla rapeaksi pienessä öljytilkassa.)
  • Sillä välin valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Kun vesi on imeytynyt Hernikseen (tai tofu on rapeutunut), lisää vielä tilkka öljyä ja ruskista Hernis nopeasti. Lisää nuudelit ja kastike. Sekoita ja anna kuumeta. 
  • Viimeistele gochujang-nuudelit paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.