Vihreä wokki
Vihreä wokki valmistuu kesäkurpitsasta ja varsiparsakaalista. Tofu ja pähkinät tuovat ruokaisuutta, maustekastike niputtaa ainekset yhteen.

Vihreä wokki on ollut lautasellani kevään ja kesän aikana tuon tuostakin. Ruoka helppo ja nopea, arkeen mukavasti asettuva ja raaka-aineet sesongin mukaisia. Hurmaava kastike valmistuu nopsasti kolmesta raaka-aineesta.
Raaka-aineita voi tietenkin säätää maun ja kaapin sisällön mukaan, sillä sitähän wokit parhaimmillaan ovat: loistavaa kaapintyhjennysruokaa. Tofu kannattaa paistaa pannulla ensimmäisenä ja pilkkoa kasvikset odotellessa. Itse vetäisin mutkat suoriksi ja käytin Jalotofun marinoitua tofua. Jos valitset maustamattoman version, paista tofukuutiot rapeiksi, siirrä pannu syrjään ja lisää joukkoon ruokalusikallinen soijakastiketta. Hyvää tulee niinkin!
Kruunaan wokit aina pähkinöillä ja tuoreilla yrteillä, eikä vihreä wokki ole tästä poikkeus. Tosin ilmankin pärjää.
Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä vikkelät wokit:


Vihreä wokki
Raaka-aineet
- 1 pkt (270 g) marinoitua tofua
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 1 pkt (150 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
- 3 vartta kevätsipulia
- öljyä paistamiseen
- 150 g täysjyvänuudeleita
Kastike
- 3 rkl kalakastiketta tai no-fish sauce
- 3 rkl tamarindi-tahnaa
- 3 rkl fariini- tai palmusokeria
Lisäksi
- tuoretta korianteria
- paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
Valmistusohjeet
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.
- Sekoita kastikeaineket yhteen.
- Kuivaa tofu huolellisesti. Kuutioi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuutioi kesäkurpitsa ja paloittele varsiparsakaalit. Hienonna kevätsipulit varsineen. Lisää öljyä paisitinpannulle. Paista kasvikset napakan kypsiksi. Lisää nuudelit, tofukuutiot ja kastike. Paista sekoitellen, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Viimeistele vihreä wokki yrteillä ja pähkinöillä.