Etusivu » Vegaaninen bataatti-makkarapyttipannu ja pehmeä cashewpähkinäkastike

Vegaaninen bataatti-makkarapyttipannu ja pehmeä cashewpähkinäkastike

Pyttipannu ei ole arjen sankari syyttä suotta. Pyttipannun ohjetta voit tuunata lähes loputtomiin ja lopputulos on silti napakymppi. Kokeile vaikkapa vegaanista makkara-bataattipyttipannua pehmeällä pähkinäkastikkeella.

bataatti-makkarapyttipannu

Tämä vegaaninen makkara-bataattipyttipannu on mainio muunnos omasta arkiruokalempparistani, bataatti-tofupyttipannusta. Mausteisella seitanmakkaralla ja savupaprikajauheella höystettynä sekä kermaisen pehmeän cashewpähkinäkastikkeen kera tarjottuna koossa on niin hykerryttävän hyvä ruoka, että ohje on kerrassaan pakko jakaa.

Cashewkastikkeen ohje kannattaa muuten poimia talteen. Erilaisilla mausteilla tuunattuna se taipuu moniin eri makumaailmoihin. Kokeile vaikka!

Psssst! Jos kaipaat lisää jujua pyttipannuun, kokeile myös blogin arkistosta löytyvää juusrespyttipannua halloumijuustolla.

Vegaaninen bataatti-makkarapyttipannu ja pehmeä cashewpähkinäkastike

Pyttipannu ei ole arjen sankari syyttä suotta. Pyttipannun ohjetta voit tuunata lähes loputtomiin ja lopputulos on silti napakymppi. Kokeile vaikkapa vegaanista makkara-bataattipyttipannua pehmeällä pähkinäkastikkeella.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Pähkinöiden liotus 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Vegaaninen bataatti-makkarapyttipannu:

  • 2 keskikokoista bataattia noin 500 g kuorittuna
  • 1 pkt (200 g) mausteista seitanmakkaraa
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa tai muuta chilikastiketta maun mukaan
  • 2 dl kasvislientä fondista valmistettua
  • 100 g pakasteherneitä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun:

  • cashewpähkinäkastiketta ohje alla
  • tuoreita yrttejä esim. persiljaa tai korianteria

Pehmeä cashewpähkinäkastike

  • 1 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • n. 1/2 dl vettä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 – 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl sitruunamehua

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika, pilko makkarat. Kuori ja kuutioi bataatit.
  • Kuumenna öljy pannulla ja ruskista makkaranpalat. Siirrä syrjään odottamaan. Lisää pannulle paprikakuutiot. Paista muutama minuutti kunnes paprikat pehmenevät. Siirrä syrjään. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää sitten bataattikuutiot ja paista vielä hetki.
  • Lisää chilitahna ja sekoita. Lisää pannulle vesi ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 -15 minuuttia, kunnes bataatit ovat kunnolla pehmenneet ja vesi haihtunut pannulta.
  • Lisää pannulle herneet, paprikat ja makkaranpalat. Kuumenna ja mausta savupaprikajauheella sekä suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  • Tarjoile cashewpähkinäkastikkeen ja halutessasi tuoreiden yrttien, kuten korianterin kera.

Cashewkastike

  • Liota cashewpähkinöitä pari tuntia kylmässä vedessä.Kaada liotusvesi pois.Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.Surauta kaikki kastikeainekset sauvasekoittimellasoseeksi. Lisää vettä sen verran, että koostumus on mieleisestiTarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!