Etusivu » Indonesialainen tofucurry – Sayur lodeh

Indonesialainen tofucurry – Sayur lodeh

tofua ja kasviksia kookoskastikkeessa

Indonesialainen tofucurry, Sayur lodeh eli käytännössä kasviksia ja tofua mausteisessa kookoskastikkeessa haudutettuna on mitä parhainta talvipäivän ruokaa.

Indonesialainen tofucurry poikkeaa hieman blogini teemasta. Tarkoitus nimittäin on, että ruoat valmistuvat mutkattomasti, nopeasti ja kaikki tarvittava löytyy, jos ei aivan lähialepasta niin hieman suuremmasta marketista ainakin. Tällaisia ruokia itse kaipaan arkeeni ja veikkaanpa, että myös ruudun toisella puolella ollaan jokseenkin samoilla linjoilla.

Toisinaan raaka-aineita kannattaa lähteä metsästämään myös etnisistä kaupoista. Mukaan saattaa tarttua muutakin jännittävää ja herkullista.

Indonesialainen tofucurry, Sayur lodeh ei itse asiassa eksoottisesta nimestään huolimatta sisällä kovin erikoisia raaka-aineita eikä ole edes vaikea valmistettava. Galangaljuurta voi joutua hieman etsiskelemään (aasialaisista liikkeistä löytyy ja Stockmannillakin saattaa olla valikoimassa), mutta sen voi tarvittaessa korvata reilulla ruokalusikallisella raastettua inkivääriä. Vaikka maku ei olekaan sama, lopputulos on silti varsin mainio. Galangalissa on häivähdys eukalyptusta ja inkiväärihän maistuu, no, inkivääriltä. Myöskään paksoi eli pinaattikiinankaali ei vielä ole rantautunut ihan jokaisen lähikaupan hevi-osastolle. Ei hätää, senkin voi halutessaan korvata mieleisellään kasviksella.

Muutoin kaikki tarvittava pitäisi olla hyvin saatavilla. Kun kaikki ainekset ovat koossa, ruoka valmistuu hujauksessa.

Pssst! Kaipaatko lisää mausteisia Aasian suuntaan nojaavia kastikkeita? Kokeile Intialaista cashew-pinaattikormaa.

tofua ja kasviksia indonesialaiseen tapaan

Indonesialainen tofucurry eli Sayur lodeh – ohje

1 pkt (noin 300 g) marinoimatonta tofua

öljyä paistamiseen

1 tlk (400 ml) kookosmaitoa

1 pieni punainen paprika 

1 keskikokoinen porkkana 

200 g paksoita

2 rkl soijakastiketta

suolaa maun mukaan

(ripaus sokeria)

Maustetahna:

2 salottisipulia paloiteltuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl raastettua inkivääriä

2 tl sambal oelek -chilitahnaa

3 rkl raastettua galangal juurta

2 rkl tomaattipyreetä

2 tl jauhettua korianteria

1 tl kurkumaa

2 tl jauhettua juustokuminaa

öljyä paistamiseen

Tarjoiluun:

basmatiriisiä

  1. Kuivaa tofu huolella käärimällä se muutaman talouspaperin tai keittiöpyyhkeen väliin. Aseta päälle paino ja jätä odottamaan.
  2. Valmista maustetahna soseuttamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  3. Kuori ja viipaloi porkkana. Suikaloi paprika. Poista paksoista kova kanta ja suikaloi lehdet pitkittäin. Kuutioi tofu.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofuun rapea pinta. Siirrä syrjään odottamaan. Lisää pannulle tilkka öljyä ja paista maustetahnaa noin 5 minuuttia. Varo polttamasta.
  5. Lisää kookosmaito, kasvikset, tofu ja soijakastike. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai ripaus sokeria.
  6. Tarjoa sayur lodeh keitetyn basmatiriisin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.