Etusivu » Peruna-boltsivuoka – helppo arkiruoka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla

Peruna-boltsivuoka – helppo arkiruoka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla

Peruna-Boltsivuoan voi hyvällä syyllä niputta helppojen ja nopeiden arkiruokien kategoriaan. Yhden vuoan taktiikalla valmistuva vegeherkku on pöydässä reilussa puolessa tunnissa.

peruna-Boltsivuoka

Peruna-Boltsivuoka jatkaa tuttua teemaa: helpot ja nopeat arkiruoat. Tällä kertaa vuorossa on mainio kasvisruoka, joka valmistuu näppärästi yhden vuoan taktiikalla. Perunoista ja Boltseista pyöräytettyyn vuokaruokaan upotetaan myös ruusukaaleja ja kirsikkatomaatteja, joille uunin lämpö tekee varsin eetvarttia. Koko homma kuorrutetaan mozzarellajuustolla ja viimeistellään pestokastikkeella. Aktiivista kokkausaikaa kuluu vain muutaman minuutin verran ja tiskiäkin syntyy mitättömän vähän. Täydellistä!

Meillä on todella tykästytty Leivon leipomon uusiin vegepyöryköihin eli Boltseihin. Kaurasta ja siemenistä valmistetuissa kasvispullissa on kiva suutuntuma ja chilillä maustetussa versiossa myös mukavasti potkua ja poltetta. Peruna-Boltsivuokaan sopii niin maustamaton kuin maustettukin versio pyöryköistä. Toki voit käyttää myös muita mieleisiäsi vegepyöryköitä. Härkikset, nyhtikset ja mitä näitä nyt on passaavat kaikki vuokaan vallan mainiosti.

Jos haluat tehdä ruoasta vegaanisen, käytä vegaanista pestokastiketta ja vaihda mozzarellajuusto vegaaniseen vaihtoehtoon.

Kaipaatko lisää helppoja vuokaruokia arkeesi? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

peruna-boltsivuoka

Peruna-Boltsivuoka

Peruna-Boltsivuoan voi hyvällä syyllä niputta helppojen ja nopeiden arkiruokien kategoriaan. Yhden vuoan taktiikalla valmistuva vegeherkku on pöydässä reilussa puolessa tunnissa.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt Boltseja
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 400 g ruusukaaleja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt (125 g) mozzarellajuustoa viipaloituna

Lisäksi:

  • pestokastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja kuutioi perunat. Poista ruusukaaleista kannat ja uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit.
  • Sekoita perunat ja ruusukaalit uunivuoassa, sekoita joukkoon oliiviöljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle kirsikkatomaatit.
  • Nosta vuoka uuniin vartiksi. Lisää päälle viipaloitu mozzarellajuusto sekä boltsit. Laita vuoka uuniin vielä vartiksi.
  • Lisää lopuksi päälle pestokastiketta nokareina. Tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!