Etusivu » Paneroitu feta
|

Paneroitu feta

leivitetty feta


Paneroitu feta on yksinkertaisesti nerokas herkku. Tuplapanerointi takaa suussa sulavan lopputuloksen.

Muistatko vielä parin vuoden takaisen hitin halloumiranskalaiset? Paneroitu feta on tuolle syntisen hyvälle juustoherkulle suoraa jatkoa.

Viimeistään Liemessä-Jennin uunifetapasta todisti, että fetajuustosta todella on vaikka mihin – jopa kansainväliseksi ilmiöksi. Rakastan uunissa paahdettua fetajuustoa ja oma suosikkiversioni Jennin suosioon nousseesta arkiruoasta on yhden pellin taktiikalla valmistuva uunifetagnocchit.

Nyt halusin kuitenkin kokeilla miten fetajuusto taipuu paneroitavaksi ja pannulla paistettavaksi. Paloittelin fetajuuston sormen paksuisiksi pötköiksi. Yhdestä parin sadan gramman juustopaketista sai leikattua sopivasti kuusi juustopalaa. Niiden pintaan pyöräytin kevyen tuplapaneroinnin, jonka puolesta taitava Hanna Gullichseninkin on useaan kertaan puhunut. Ja tuplapaneroinnissa todella on taikaa. Se takaa superrapean lopputuloksen.

Tuplapanerointi itsessään ei ole lainkaan vaikeaa. Tarvitset kolme lautasta. Kaada yhteen vehnäjauhot, riko toiseen kananmuna ja levitä kolmanteen pankojauhot. Sitten vain pyöräytät juustopötköt ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä pankojauhoissa. Ole huolellinen, sillä jos kuorrutukseen jää aukkoja, panerointikerros irtoaa herkästi ja alla oleva juusto tuppaa sulamaan nopeasti kuumalla pannulla. 

Paneroitu feta paistetaan lopuksi kuumalla paistinpannulla reiluhkossa määrässä öljyä sivu kerrallaan kullanruskeaksi ja rapeaksi. Parhaimmillaan paneroitu feta, kuten mikä tahansa rasvassa rapeaksi paistettu, on heti lämpimänä tarjottuna. Älä siis tee näitä valmiiksi odottelemaan illallisvieraita.

Tuhti ja rasvainen juusto kaipaa mielestäni seuraansa jotain tuoretta ja raikasta. Valmistin lisukkeeksi uunikuivattuja tomaatteja ja viimeistelin makuparin tuoreella basilikalla sekä tilkalla paksua balsamicosiirappia. Rapeakuorisen leivän kera paneroitu feta kävikin jo perjantai-illan todellisesta herkusta. 

leivitetty feta

Uunikuivatut tomaatit – ohje

200 g fetajuustoa

n. 1 dl vehnäjauhoja

1 kananmuna

1-2 dl panko-korppujauhoja

öljyä paistamiseen

Lisäksi:

uunikuivattuja tomaatteja

tuoretta basilikaa

  1. Leikkaa fetajuusto kuudeksi, noin sormen paksuiseksi tangoksi.
  2. Ota kolme lautasta. Kaada yhdelle vehnäjauhot, riko toiseen kananmuna ja mittaa kolmannelle pankojauhot. Vatkaa kananmunan rakenne kevyesti rikki.
  3. Pyörittele fetajuustotangot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Ole huolellinen ja varmista, että kuorrutekerrokset tarttuvat juustoon tasaisesti.
  4. Kuumenna öljy pannulla ja paista paneroidut fetajuustot jokaiselta sivulta rapeiksi ja kullanruskeiksi.
  5. Tarjoa paneroitu feta esimerkiksi uunikuivattujen tomaattien ja tuoreen basilikan kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *