Etusivu » Härkiscurry

Härkiscurry

Härkiscurry valmistuu vartissa vain kourallisesta raaka-aineta. Tämän helpommaksi ei ruoanvalmistus voi juuri muuttua.

nopea kasvis-härkiscurry

Arjen kiireiden keskellä nopeat ja vaivattomat arkiruoat ovat kultaakin kalliimpia. Yksi tällainen ruoka on härkiscurry, joka valmistuu sillä aikaa kun riisi kypsyy.

Härkiscurryyn upotin paketillisen varsiparsakaalia eli broccolinia. Kuten parhaissa arkiruoissa yleensäkin, myös tässä ohjeessa on mukavasti joustonvaraa. Broccolinin sijaan kastikkeeseen sopii myös tavallinen parsakaali, trendikäs varsikukkakaali tai vaikkapa vihreät pavut. Härkiksen voi mainiosti korvata esimerkiksi nyhtökauralla ja kookosmaidon kaurakermalla.

Maun tuovat inkivääri sekä valmis keltainen currytahna. Melko iisiä siis. Yksi asia, jossa ei kuitenkaan kannata oikoa, on sipulin paistaminen. Kuullota se kaikessa rauhassa läpikuultavaksi ja anna hautua vielä hetki kuumassa kastikkeessa. Raaka sipuli tekee kastikkeesta kitkerän ja pahan makuisen.

Paahdetut maapähkinät ja tuore korianteri loihtivat annoksesta kerrassaan verrattoman.

Lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

nopea kasvis-härkiscurry

Härkiscurry

Härkiscurry valmistuu vartissa vain kourallisesta raaka-aineta. Tämän helpommaksi ei ruoanvalmistus voi juuri muuttua.
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 20 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 1 pkt (n. 200 g) broccolinia (tai vastaava määrä esim. parsakaalia, varsikukkakaalia tai vihreitä papuja)
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 pkt (250 g) härkistä (maustamaton tai Indian curry)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 limetin mehu

Lisäksi:

  • tuoretta korianteria
  • paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä
  • keitettyä riisiä tai vaikkapa ohraa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista broccolineista kuiva kanta ja paloittele varret pienemmiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää inkivääriraaste, valkosipulit ja currytahna. Paista minuutin verran.
  • Kaada pannulle kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää broccoliinit. Anna hautua kannen alla muutama minuutti, kunnes broccoliinit hieman pehmenevät, mutta niissä on edelleen purutuntumaa.
  • Lisää härkis. Mausta suolalla ja limetinmehulla. Kuumenna.
  • Tarjoa härkiscurry keitetyn riisin tai ohran kera. Viimeistele annos tuoreella korianterilla ja maapähkinöillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!