Etusivu » Kasvishampurilainen – vegehampurilainen Lähi-idän twistillä

Kasvishampurilainen – vegehampurilainen Lähi-idän twistillä

Kasvishampurilainen herättää annoskatetutta myös lihansyöjien keskuudessa. Muhkeat ja mehevät vegehampurilaiset täytetään Lähi-idän makumaailmaa mukaillen.

kasvishampurilainen

Kasvishampurilainen on vegemättöjen aatelistoa. Huippuhyvä vegehampurilainen täytetään paahdetulla paprikatahnalla eli muhammaralla, tuhdisti valkosipulille maistuvalla tsatsikilla sekä kirpsakaksi pikkelöidyllä punasipulilla. Kun pihvit poimii valmiina kaupan hyllyltä, jää enemmän aikaa panostaa höysteiden lisäksi myös lisukkeisiin.

Näiden hampurilaisten täytteisiin saakin sitten hieman panostaa, mutta vaiva on sen arvoista. Muhammaran voi toki valmistaa jo edellisenä päivänä. Tee kerralla iso satsi, se on ihanaa paitsi burgereiden välissä, myös lisukkeena ja dippinä melkein minkä kanssa tahansa.

Sämpylöiksi sopivat omatekemät tai kaupan valmiit. Itse olin leiponut sämpylät jo ennakkoon ja sujauttanut ne pakastimeen odottamaan. Paahtimen kautta sämpylöihin sai herkullisen rapsakan paahtopinnan ja ne kävivät melkeinpä vastaleivotuista. Tein sämpylät vegaanisina Viimeistä murua myöten -blogin ohjetta mukaillen. Vaihtoehtoisesti voit oikaista myös kaupan valmissämpylöillä. Hyvää niinkin!

Ja tokihan hyvä kasvishampurilainen vertaisensa lisukkeet kaipaa rinnalleen. Lohkoperunat ja mehevä kaalisalaatti ovat vegehampurilaisen kanssa varsin verrattomat!

Jos kaipaat elämääsi lisää ihania vegenmättöjä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Kasvishampurilainen

Kasvishampurilainen herättää annoskatetutta myös lihansyöjien keskuudessa. Muhkeat ja mehevät vegehampurilaiset täytetään Lähi-idän makumaailmaa mukaillen.
Valmistelut 45 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 55 mins
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 hampurilaissämpylää valmista tai omatekemää
  • 4 Härkis-hampurilaispihviä + öljyä paistamiseen
  • 4-8 rkl muhammaraa valmista tai itse tehtyä
  • 4-8 rkl tsatsikia
  • 4 rkl pikkelöityä punasipulia
  • 4 lehteä rapealehtistä salaattia
  • muutama oksa tuoretta korianteria

Pikkelöity punasipuli

  • 1 iso punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tsatsiki

  • 1/2 kurkku
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • n. 1 1/2 dl paksua turkkilaista gurttia
  • 1/4 tl suolaa

Varhaiskaalisalaatti

  • n. 300 g varhaiskaalia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 100 g herneitä tuore tai pakaste
  • 1 1/2 dl paksua gurttia
  • 1/2 dl vegaanista majoneesia
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1-2 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet
 

Marinoitu punasipuli

  • Sekoita punaviinietikka, suola ja sokeri laakeassa kannellisessa rasiassa. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Sulje kansi ja ravista niin, että marinadi levittyy tasaisesti. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Varhaiskaalisalaatti

  • Suikaloi kaali, hienonna basilika. Sekoita gurtti, majoneesi, hienonnetut valkosipuinkynnet, suola ja sitruunamehu keskenään. Sulata herneet, jos käytät pakastettuja. Sekoita varhaiskaali, basilika ja herneet keskenään. Sekoita joukkoon gurttikastike. Tarkista maku. Siirrä varhaiskaalisalaatti jääkaappiin odottamaan.

Tsatsiki

  • Raasta kurkku raastimen karkeimmalla terällä. Valuta huolellisesti siivilässä tai purista irtoava neste käsien välissä mahdollisimman huolellisesti. Sekoita kurkkuraaste, hienonnettu valkosipuli ja gurtti keskenään. Mausta maun mukaan suolalla.

Kasvishampurilaiset

  • Paista pihvit pannulla pinnalta rapeiksi pienessä määrässä öljyä. Kokoa kasvishampurilaiset: levitä pohjalle muhammaraa, aseta päälle salaatinlehti, härksipihvi, punasipulia ja tsatsikia. Viimeistele kasvishampurilainen tuoreella korianterilla. Tarjoa lisänä varhaiskaalisalaattia ja lohkoperunoita.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!