Etusivu » Suklaagranola – rapea muromysli saa makua banaanista

Suklaagranola – rapea muromysli saa makua banaanista

Suklaagranola on kuin rapea muromysli. Sen maku uudistuu helposti hiutaleita, höysteitä ja mausteita vaihtamalla.

suklaagranola

Suklaagranola on rapea herkku, jonka juju on öljy-siirappiseoksen joukkoon muhennettu pantteribanaani. Se antaa granolaan paitsi makeutta, myös herkullisen kokkareisen koostumuksen. Mikä ihana tapa hyödyntää ylikypsät banaanit!

Suklaagranola – pari vinkkiä valmistukseen

  • Granola kärähtää nopeasti ja äkkiarvaamatta, tarkkaile siis sen paahtumista silmä kovana etenkin, jos uunisi sattuu olemaan erityisen tehokas.
  • Sekoita granolaa pari kertaa paahtamisen aikana, jotta se paahtuu tasaisesti.
  • Granola rapeutuu lopullisesti vasta jäähtyessään. Jätä se siis uuninpellille ja siirrä säilytysrasiaan vasta täysin jäähtyneenä. 
  • Sattumat, pähkinöitä lukuunottamatta kannattaa lisätä vasta jäähtyneen granolan joukkoon. Älä siis paahda niitä uunissa. 

Reseptiä ei tarvitse noudattaa kirjaimellisesti. Erilaisia kaapin perälle kertyneitä, pähkinä-, lese-, hiutale- ja kuivahedelmäpussukoita voi ja kannattaakin tyhjentää granolan sekaan.

Banaanilastujen lisäksi sekaan sopivat myös muut makeat sattumat. Todellinen luskusmysli valmistuu, kun rouhit jäähtyneen granolan joukkoon tummaa suklaata. Kookoslastutkin sopisivat varmasti mainiosti banaanilastujen, suklaan ja pähkinöiden makupariksi.

Kaipaatko lisää välipalainspiraatiota? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä ohjeet

suklaagranola

Suklaagranola

Suklaagranola on kuin rapea muromysli. Sen maku uudistuu helposti hiutaleita, höysteitä ja mausteita vaihtamalla.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 10

Raaka-aineet
  

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukan ja/tai kurpitsansiemeniä
  • 1 dl pähkinöitä esim. hasselpähkinöitä kevyesti rouhittuina
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1 kypsä banaani

Lisäksi:

  • 1-2 dl kuivattuja banaanilastuja tai esimerkiksi kuivattuja taateleita paloiteltuna
  • 50 g tummaa suklaata roihittuna

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani toisessa kulhossa, lisää öljy ja vaahterasiirappi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon. 
  • Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paahda 15-20 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä rauhassa. Granola rapeutuu vielä jäähtyessään.
  • Lisää lopuksi haluamasi höysteet. Säilytä suklaagranola tiiviissä rasiassa.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Kuulostaa ja näyttää hurjan hyvältä! Laitanpa ohjeen talteen, tätä olisi mukavaa tehdä lahjaksikin. Kiitos!

    1. Kiitos 🙂 Tämä on tosiaan hyvä lahjaidea. Ruokalahjat on niitä kaikkein parhaita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!