Etusivu » Cashew-sitruunapasta
|

Cashew-sitruunapasta

Cashew-sitruunapasta on pikaruokaa parhaimmillaan. Vartissa valmis vegepasta täyttää kurnivimmankin vatsan.

sitruunapasta

Cashew-sitruunapasta on yksi tämän hetken suosikkipastojani. Se on yhtä aikaa raikas ja kermaisen pehmeä, juuri täydellinen tähän vuodenaikaan, kun talvi ja kevät leikkivät vielä hippasta.

Kastikkeen täyteläisyyden salaisuus piilee cashewpähkinöissä, jotka sauvasekoittimen surautuksella soseutuvat kermaisen pehmeiksi. Aikaa ruoan valmistukseen kuluu pastan kypsymisen verran, kunhan olet muistanut laittaa pähkinät ajoissa likoamaan. Täydellistä!

Aloita ruoan valmistus siis laittamalla pastavesi kiehumaan. Mittaa sitten kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaiseen kulhoon ja aja sauvasekoittimella samettiseksi. Nappaa lopuksi kupillinen pastan keitinvettä talteen ja ohenna kastike sen avulla juoksevammaksi.

Cashew-sitruunapasta on yllättävän tuhti ruoka, joka täyttää vatsan sellaisenaankin. Pasta sopii toki myös lisukkeeksi tai osaksi muuta keväistä ateriaa. Sitruunapastoista on satoja eri versioita, tämä ohje on alkujaan Food52-sivustolta

Pssst! Kaipaatko lisää nopeita pastaruokia elämääsi? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

sitruunapasta

Cashew-sitruunapasta

Cashew-sitruunapasta on pikaruokaa parhaimmillaan. Vartissa valmis vegepasta täyttää kurnivimmankin vatsan.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 10 minutes
Pähkinöiden liotus 2 hours
Aika yhteensä 2 hours 20 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 2 1/2 dl cashewpähkinöitä + vettä liottamiseen
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 1 dl pastan keitinvettä

Lisäksi

  • 250 g mieleistäsi pastaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään kaksi tuntia ennen ruoan valmistusta.
  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi al dente. Ota mukillinen pastan keitinvettä tateen. Valuta pasta siivilässä.
  • Kaada pähkinöiden liotusvesi pois. Mittaa ainekset korkeareunaiseen astiaan ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää pastan keitinvettä, kunnes kastikkeen koostumus on mieleisesi. Tarkista maku.
  • Sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile cashew-sitruunapasta heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!