Etusivu » Aasialainen härkis

Aasialainen härkis

Aasialainen härkis tuo uutta makua arkiruokapöytään. Makoisasti seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja limetillä maustettu härkis on täydellinen kumppani riisin kylkeen.

paistettu härkis ja riisiä

Aasialainen härkis on arkiruokien aatelistoa. Maltillinen raaka-ainelista, nopea valmistus ja muhkea maku tekevät siitä uuden suosikkiruokasi.

Pari vinkkiä valmistukseen. Härkiksen tilalla voi käyttää oikeastaan mitä tahansa jauhelihaa muistuttavaa vegeproteiinia, kuten nyhtökauraa tai vegejauhista. Cashewpähkinät voi vaihtaa maapähkinöihin ja korianterin sijaan kokeilla vaikka ruohosipulia tai thai-basilikaa.

Sekoita kastikeainekset kulhossa huolellisesti ja lisää ne sitten kuumalle pannulle härkiksen ja papujen sekaan. Tarkoitus on paistaa härkistä vain sen verran, että kastike hieman imeytyy, mutta kuitenkin niin, että koostumus jää mukavan meheväksi.

Soijakastiketta tulee kastikkeeseen reilu loraus. Jotta maku ei olisi liian suolainen, kannattaa valita vähäsuolainen vaihtoehto. Sellainen löytyy ainakin Kikkomanin valikoimasta ja pullo on helppo tunnistaa kaupan hyllystä vihreästä korkista.

Psssst! Lisää nopeita arkiruokia etsinnässä? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

aasialainen härkis

Aasialainen härkis

Aasialainen härkis tuo uutta makua arkiruokapöytään. Makoisasti seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja limetillä maustettu härkis on täydellinen kumppani riisin kylkeen.
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (250 g) härkistä
  • 100 g vihreitä papuja
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl vaahterasiirappia tai tummaa siirappia
  • 1 limetin puristettu mehu
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen keskivahva chili hienonnettuna tai n. 1 rkl chilikastiketta

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • cashewpähkinöitä paahdettuna
  • basmatiriisiä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita keskenään soijakastike, seesamiöljy, vaahterasiirappi, limetinmehu, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu chili tai chilikastike.
  • Kuumenna pannu, lisää härkis ja pavut. Sekoita joukkoon maustekastike ja paista, kunnes suurin osa kastikkeesta imeytyy härkikseen ja hieman karamellisoituu.
  • Tarjoa härkis keitetyn riisin kera. Viimeistele annos paahdetuilla cashewpähkinöillä ja tuoreilla yrteillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!