Etusivu » Kukkakaalitacot

Kukkakaalitacot

Kukkakaalitacot tuovat vaihtelua perinteiseen texmex-iltaan. Pieniin tortillalättyihin lastataan paahdettua kukkakaalia, rapeita kikherneitä sekä samettista pähkinätahnaa.

kukkakaalitacot

Kukkakaalitacot ovat viime aikoina olleet meillä ruokalistalla kerran jos toisenkin. Syy on yksinkertainen: nämä tacot ovat kerrassaan koukuttavaa syötävää. Ja mukavaa vaihtelua perinteisille taco- ja tortillatäytteille. Inspiraatio tacoihin on napattu Soppa365 -sivustolta.

Pienen tortillalätyn väliin sipaistaan ensin pehmeää, mukavan tulista pähkinätahnaa, sitten paahdettuja  kukkakaalinnuppuja ja pannulla rapeiksi paistettuja kikherneitä, lopuksi pieneksi murusteltua fetajuustoa sekä tuoretta korianteria.

Tacot valmistuvat vaivatta ja nopeasti, mutta hieman kannattaa ennakoida. Jotta pähkinät surahtaisivat samettiseksi kastikkeeksi, niitä on hyvä liottaa vähintään pari tuntia kylmässä vedessä. Tämän jälkeen liotusvesi kaadetaan pois ja pähkinät sekä kastikkeen muut ainekset surautetaan sauvasekoittimella tahnaksi. Vettä lisätään, kunnes koostumus on tahnamainen: ei liian jämäkkä, muttei turhan juoksevakaan. 

Valitse kaupasta pieniä maissitortilloja suurten vehnälättyjen sijaan. Tacoja ei ole tarkoitus kääriä rullalle perinteisten tortillojen tapaan, vaan nämä tacot tarjotaan taitettuina. 

Ja muistathan oikeaoppisen syömisen: taco pysyy suorassa, pää kääntyy kallelleen haukatessa. Näin täytteet pysyvät siististi lätyn välissä.

Jos rakastat tacoja ja tortilloja, suosittelen kurkkaamaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

kukkakaalitacot

Kukkakaalitacot

Kukkakaalitacot tuovat vaihtelua perinteiseen texmex-iltaan. Pieniin tortillalättyihin lastataan paahdettua kukkakaalia, rapeita kikherneitä sekä samettista pähkinätahnaa.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 6 pientä tortillalettua
  • 150 g fetajuustoa
  • 1/2 ruukkua korianteria

Paahdettu kukkakaali

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 3 rkl öljyä
  • 2 tl cajunmaustetta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl suolaa

Paahdetut kikherneet

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa

Cashewkastike

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1 limetin mehu
  • 1 vihreä jalapeno
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/4 tl suolaa
  • n. 1 dl vettä

Valmistusohjeet
 

Cashewkastike

  • Laita cashewpähkinät likoamaan vähintään kaksi tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta liotusvesi pois. Mittaa kaikki kastikeainekset korkeareunaiseen kulhoon ja surauta sauvaekoittimella tahnaksi. Lisää vettä, kunnes koostumus on tahnamainen.

Paahdettu kukkakaali

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Sekoita öljy ja mausteet ja hiero mausteöljy kukkakaalinuppujen pintaan. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paahda noin 20 minuuttia, kunnes kukinnot ovat saaneet paahteisen värin. 

Paahdetut kikherneet

  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Kuumenna öljy pannulla ja paista kikherneet rapeiksi. Lisää mausteet ja paista vielä pari minuuttia. 

Kukkakaalitacot

  • Kokoa kukkakaalitacot. Lämmitä tortillaletut uunissa tai kuivalla kuumalla pannulla. Sipaise pintaan cashewkastiketta. Lisää täytteeksi paahtuneita kukkakaalinnuppuja, rapeita kikherneitä, murusteltua fetajuustoa ja hienonnettua korianteria. Taita kaksinkerroin ja nauti heti.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Tämä oli niin hyvä! Ollaan tehty jo parikin kertaa teksasilaisen puolison kanssa, joka on aika nirso tacojen suhteen, mutta nämä nousivat molemmilla ihan lemppareiksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!